Újítsuk fel vagy cseréljük a radiátorokat?

A fűtéskorszerűsítés során szinte minden esetben felvetődik a kérdés, hogy a meglévő radiátorokat felújítani vagy cserélni érdemes inkább. Ideális esetben természetesen a csere ajánlott, de lássuk, miért javasoljuk ezt.

Egy régi és egy új radiátor között jelentős az esztétikai különbség… Egyszerűen szólva a régi csúnya, az új pedig szép. De természetesen a régi radiátorok is felújíthatók bizonyos mértékig. A felületüket le tudjuk takarítani és új festést végezhetünk. A végeredmény nem lesz tökéletes, de bizonyosan sokat javul az összkép.

Viszont a radiátor belsejének kitakarítása és felújítása már sokkal nehezebb feladat. Az ott felrakódott vízkő rontja a radiátor hatásfokát, de a savas eltávolítás nem jó választás, hiszen a sósav magát az öntöttvasat is rongálja. Ha van rá mód, akkor mindenképpen ajánlott új radiátorokkal végezni a fűtéskorszerűsítést.

Egyes esetekben a használt radiátorokat is vásárolhatunk. Ilyenkor viszont roppant óvatosnak és körültekintőnek kell lenni! Szerencsésebb, ha szakember segítségét kérjük, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket.

Kapcsolódó tartalmak: