Közeleg a nyár, készítsük fel a fűtési rendszereinket a szezonra!

Végre élvezhetjük a jó időt, amely egyben azt is jelentheti, hogy lassan vége a fűtés szezonnak. Ilyenkor a legtöbben nem is foglalkoznak tovább a fűtőtestekkel, egyszerűen csak tudatosul bennük, hogy vége a fűtésnek.

Nagyon fontos, hogy tudomásul vegyük, hogy annak ellenére, hogy vége a fűtési szezonnal van teendőnk bőven és szükség van fűtésszerelő szakemberekre. Hiszen eljön az ellenőrzések, felülvizsgálások és az esetleges javítások ideje is egyben. Fontos, hogy ezeket az eljárásokat mindenképp, akkor végezzük el, amikor teljesen vége a fűtésnek. Az éves karbantartást nem szabad elhanyagolnunk, hiszen akár még eletet is menthet. Annak függvényében, hogy milyen fűtési rendszerrel rendelkezzünk, úgy kell elvégeznünk a karbantartást. Ezt a legjobb, ha mindig szerelőre bízzuk, ugyanis egy-egy ilyen eljárás során szükséges, hogy magas szakértelemmel rendelkezzen az adott szerelő. Ugyanis, olyan személyek számára, akik nem rendelkeznek a szükséges hozzáértéssel akár veszélyes is lehet.

Mikre kell, hogy kiterjedjen a figyelmünk?

A gazkazánok esetén éves szinten el kell végezni a szükséges méréseket, melynek segítségével elkerülhetjük, vagy megelőzhetjük a gázszivárgást. Sokan úgy tartják, hogy 1-2 éves rendszerek esetén nem végeznek éves karbantartást, hiszen új rendszerről van szó. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sokszor új rendszereknél is történhetnek meghibásodások, sőt főként akkor még nem járódott be a rendszer. A felülvizsgálatok mellett a karbantartás is szükséges, főként azoknál a kazánoknál és fűtési rendszereknél, melyek 5 évnél idősebbek. Mielőtt megkezdenénk a következő fűtési szezont előtte pár héttel mindig végezzünk el egy próbát, így ha időközben dugulás, vagy bármilyen meghibásodás állt elő, akkor azt még időben tudjuk orvosolni.