Megéri tanúsítvánnyal rendelkező szerelőt hívni?

Mindenkivel előfordul, hogy szerelőt kell hívnia. Legyen szó akár a vízvezetékeinkről, dugulásról, gázszerelésről, fűtésszerelésről vagy villanyszerelésről, valamelyik szakemberére biztosan lesz még szükségünk. Persze mikor a baj bekövetkezik, senki sem szeretne nagyobb összegeket költeni a javíttatásra, épp ezért mindenki igyekszik minél olcsóbb szerelőt találni.

Így gyakran nem is szakember látja el a feladatot, hanem szomszéd, jó barát, akinek van már vele talán valamilyen tapasztalata, de az is előfordul, hogy mi magunk kezdünk bele a javításba. Ennek a vége pedig nagyon sokszor nem hozza meg a várt eredményt. Sőt, legtöbbször nagyobb lesz a baj, mint volt.

Egy szakember persze, aki minősített, tanúsítvánnyal rendelkezik, és esetleg egy szerelő cég alkalmazottja többe kerül, mint a szomszéd vagy a jó barát, nem is beszélve ugye saját magunkról. De valljuk be, hogy az a kicsivel nagyobb összeg a legtöbb esetben bőven meg is éri az árát. Ilyenkor ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy jó munkát fognak végezni, és, hogy a probléma el lesz hárítva. Nem is beszélve arról, hogy a magunknak okozott nagyobb baj után is ki kell hívni a profi szerelőt, de akkor már lehet, hogy többszörösét kell fizetni annak az árnak, amennyibe eredetileg került volna a javítás.

Ne sajnáljuk hát a pénzt a valódi szakemberre! Végül jobban fogunk járni, mintha maszekoltunk volna valamit.