Mikor hívjunk szakembert a duguláshoz?

Ha a duguláselhárítás témája kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a vele járó kiadásokra gondolnak, és igyekeznek inkább házilagos módszerekkel megoldani a helyzetet. A makacs dugulások esetében azonban nem éri meg sokáig várni a szakember felkeresésével, hiszen a házilagos próbálkozások és a duguláselhárító vegyi anyagok sokszor többe kerülnek, mintha még időben kihívtuk volna a profit.

A hozzáértés és a megfelelő felszereltség már csak azért is nagyon fontos, hogy sikerüljön felderíteni, milyen jellegű dugulással van dolgunk. Nem ritka, hogy a kamerás cső-, és csatornavizsgálat során fény derül arra, valójában csőrepedés vagy törés áll a háttérben, s ez okozza a visszafelé folyó szennyvizet, esetleg az orrfacsaró bűzt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkájukra valamit is adó szakemberek már garanciálisan végzik a rájuk bízott feladatot, és akár a nap huszonnégy órájában rendelkezésre állnak. Ez korántsem elhanyagolható szempont akkor, ha komoly a baj, és azonnali beavatkozásra lenne szükség. Ha tehát a pumpálás és néhány próbálkozás a vegyi anyagokkal nem jár eredménnyel, akkor mindenképpen megéri felkeresni a szakembert. Hosszú távon biztosan többet spórolhatunk ilyen módon, mintha kétnaponta a visszatérő dugulással találnánk szembe magunkat.