Melyek azok a vezetékek, amelyek befagyhatnak a hideg időszakban?

Sokszor merül fel a kérdés a fogyasztókban, hogy vajon a gázvezetékekre mekkora figyelmet kell fordítani? Hiszen ismerve a vízvezetékeket, melyek elég problémások télen.

Mit tehetünk?

A gázvezetékektől ilyen formában nem kell tartanunk, ugyanis a földgáz egy száraz vegyület, amely a leghidegebb időben sem tud megfagyni. Viszont, ahhoz, hogy a gáz megfelelően eltudjon jutni az adott helyiségbe, hogy átadja a szükséges energiát, ahhoz már vízre van szüksége. Amely természetesen megtud fagyni. A gázrendszerekről tudni érdemes, hogy mind vizes rendszerek. Vagyis a gáz elégetésével melegszik fel a víz. Vagyis ezeknek a vezetékeknek a megfelelő szigetelését kell megoldani. Ugyanis bárhol is gyülemlik fel egy kis víz, máris fennáll a veszélye a fagyásnak. A gázvezetékek rendkívül rugalmasok, többek között ennek is köszönhető, hogy ellen állnak a legtöbb külső ráhatásnak. Ahhoz, hogy ezek a vezetékek befagyjanak, annyira hideg kellene, hogy legyen melyet már senki sem élne túl. Mégpedig -296,7 C fok. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy olyan probléma melytől az elkövetkező időszakban nem kell tartanunk.

Sokkal inkább veszélyes lehet a korrózió. Így a vezetékeket melyekben a gázt vezetjük, azt kell óvni a külső ráhatásoktól. Ugyanis a korrózió következtében könnyedén kilyukadhat és szivárgás léphet fel. Amely komoly veszélyeket vonhat maga után. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük célszerű minden éveben elvégezni az éves karbantartást. Így, ha bármilyen meghibásodást észlelünk, akkor azt még időben tudjuk orvosolni. Mivel a gázszivárgás nagyon komoly veszélyekkel járhat együtt. Amennyiben ilyen problémát észlelünk, akkor azonnal hagyjuk el a zárt teret és hívjuk az illetékes személyeket. További információért keresse a magasan szakképzett munkatársainkat. Forduljon hozzánk bizalommal, mi állunk a rendelkezésére.