Miért fontos a gázbojler karbantartása?

Tudtad, hogy a bojlerod nagyon keményen dolgozik minden nap azért, hogy egyesítse a gázt, (áramot villanybojlerek esetében) és a vizet, hogy végeredményül melegvíz jöhessen ki a szerkezet központi fűtő egységéből, majd a csapokból? A rendszer folyamatos hőterhelésnek van kitéve, felmelegszik, lehűl, minden nap, annyiszor, ahányszor jelentős mennyiségű vizet engedsz keresztül a rendszeren egy hagyományos gázbojler esetében, így érdemes átvizsgáltatni a rendszert évente egyszer, a tökéletes működés érdekében.

Nagyon sok ember gondolja azt, hogy a bojler karbantartása felesleges költség, oktalan kiadás. Az igazság a felszín alatt rejlik. Meg fogsz lepődni, de hosszútávon megérheti anyagilag az éves rendszeres karbantartás. Minél inkább naprakész állapotban tartott bojlerrel rendelkezel, annál megbízhatóbban fog működni, így nem kell tartanod a váratlan eseményektől.

A bojlered szervizelése valójában csökkenteni fogja a költségeket, mivel minél korábban van feltárva egy probléma és orvosolva, annál valószínűbb, hogy gazdaságosabban javítható. Ha folyamatosan cserélve vannak az apró elhasználódott alkatrészek, akkor meg fogod úszni azokat a komolyabb javításokat, amiket az elhanyagoltság okoz.

A bojlered szervizelése kihatással van az eszköz effektív működésére is:

minél jobb állapotú az eszköz, annál hatékonyabban, takarékosabban állítja elő az energiát, ami szintén pénzt spórol a számodra.

A minőségi bojlerek igen hosszú idejű garanciával rendelkeznek, így a rendszeres karbantartás meg fogja akadályozni, hogy akár garanciavesztesnek nyilvánítsák a terméket, ami nem elhanyagolható költség egy háztartás életében, hogyha mégis egy váratlan kiadás adódna.

A bojlered szervizelésével megbizonyosodhatsz arról, hogy az eszköz biztonságosan működik. A szakszervíztől a szakember megbizonyosodik egy átvizsgálás alkalmával arról, hogy a veszélyes szén-monoxid gáz nem szivárog-e az eszközből. Sajnos évente több ezer embert szállítanak szén-monoxid mérgezéssel kórházba.

A rendszeres éves bojler-szerviz csak 8 ezer ft-ba kerül. Nem egy nagy összeg azért, hogy minden tökéletesen és biztonságosan működjön, a családodat biztonságban tudhasd és hosszútávon végtére is többet fizess, nem?