Milyen tartály szükséges a propánkandallóhoz?

A propánkandalló feltöltéséhez szükséges tartály mérete a felhasználástól függ, valamint attól, hogy egy évben hányszor hajlandó feltölteni. A felhasználást úgy határozhatja meg, hogy figyelembe veszi a környezetet és a saját preferenciáit. Ezenkívül határozza meg, hogy a propántartályt önmagában csak kandallójához vagy más készülékekhez is használja-e.

Mitől függ a tartály mérete?

Minél többet használja a kandallót, például hidegebb időszakokban, annál nagyobb tartályra lesz szükség. Ebből persze az következik, hogy minél kevesebbet használja a propánkandallót, például meleg időszakban, annál kisebb tartályt kell beszerezni. Egy 100 gallonos tartály átlagosan csak egy készülék melegítésére szolgál. Minél több készüléket fűt, annál nagyobb a tartály kell. A melegebb térségben található kandalló, amely több készüléket fűt évente, egy 500 gallonos tartály kell ha minden évben egyszer tölti fel. A hidegebb területeken lévő többféle készülék fűtése esetében az 1000 gallonos tartályok szintén jellemzőek évente háromszori vagy kevesebb feltöltéssel.

Ha a tartály nem elég nagy, akkor gyakran fel kell tölteni. Egy tartály feltöltése évente csak egy-négy alkalomkor történhet. Ezt a számot ismét jelentősen befolyásolja az a tény, hogy mennyi ideig használja a tartályát. Fontos figyelembe venni azt is, hogy a propántartályt csak 80% -ra lehet feltölteni annak érdekében, hogy helyet hagyjon a gőznek is. Erre azért van szükség, mert a gőz enyhíti a tartály nyomását. A propánkandallók nem igénylik azt, hogy állandóan különböző méretű rönköket tegyen a tűzre, és miután a tűz kialudt, nem marad korom, amelyet minden használat után ki kell tisztítani. Bár a propánkandalló kiindulási ára magasabb lehet, mint az elektromos készülékeké, de a propánkandalló teljes élettartama és az alacsony karbantartási igény miatt megéri, mivel a propán az egyik leghatékonyabb fűtési forrás mind közül.