Spóroljon okosan a téli költségeken

Olvassa el bátran következő tippjeinket a fűtési költségek megtakarításához. Öltözködjön rétegesen, vegyen fel egy pár papucsot a lábára, és vegyen fel egy sapkát, hogy teljes legyen a “maradjunk melegen” együttes.

Hasznos tippek

Ha kint hideg van, semmi sem tartja meg jobban a pénzt, mint a meleg kiegészítők használata a házban. Tegyen flanel lepedőket az ágyára, szőnyegeket a padlójára, szigetelt függönyöket az ablakaiba, meleg takarókat a kanapéjára. Nyissa ki a függönyöket napközben, hogy a nap felmelegítse otthonát, és éjszaka zárja be a függönyöket, hogy csapdába ejtse a hőséget. A ventillátorok elszívják a nemkívánatos szagokat, de sok forró levegőt is elszívnak. A piszkos szűrő miatt a kemence/hőszivattyú keményebben dolgozik, és rendkívül ijesztő számokhoz vezet a fűtési számláján. Célja, hogy havonta egyszer cserélje ki sajátját. A forró levegő felemelkedik, ezért fordítva járassa a mennyezeti ventilátort, hogy visszahozza a padló szintjére. Pár fokkal állítsa hűvösebbre a fűtést, amikor távol van, vagy alszik, nagy változást hozhat a fűtési számláján (mindenféle áldozat nélkül).

Még egy tipp: Szerezzen be egy programozható termosztátot, és hagyja, hogy a beállítások segítsék a fűtést. Csatlakoztassa irányítószámát az Energiaügyi Minisztérium szigetelő eszközéhez, hogy megtudja, mennyi szigetelésre van szüksége otthonában. Ezután szükség esetén erősítse fel meglévő szigetelését, hiszen a szigetelés hiánya miatt is rengeteg hőt veszíthet, ami még több fűtéshez és még magasabb számlákhoz vehez. Távolítsa el minden bútorát és holmiját a fűtőnyílásaitól, hogy el tudják juttatni mindazt a hőt, amelyért fizet. Tartsa csukva a csappantyút, amikor a kandallója nincs használatban, hogy megakadályozza, hogy az enyhén meleg levegő gyorsan kilépjen a házból. Tartsa a kemencét vagy a hőszivattyút csúcsteljesítményen, évente egyszer pedig mindenképpen kérjen karbantartást egy szakembertől.