Valóban működnek a radiátor reflektorok?

A radiátor reflektorok nagyon egyszerűen működnek. A radiátor hőt sugároz mind a helyiségbe, mind a mögötte lévő falba. Ezt a hőt gyorsan elveszítheti kívülről, különösen, ha vékony, egyrétegű falai vannak.

Miért ne használjon fóliát a radiátor reflektorokhoz?

A reflektorok a radiátor mögött vannak felszerelve, amelyek megakadályozzák a hő elvesztését azáltal, hogy visszatükrözik a hőt a helyiségbe. Van néhány ok arra, hogy egy jóváhagyott anyagot, például Radfleket használjon ezekhez a relfektorokhoz. Ez a jóváhagyott anyag nem gyűrődik, mint a szokásos konyhai fólia – fényes és lapos marad, ideális és tökéletes arra, hogy tükrözze a hőt. A fólia idővel oxidálódhat is, és ez csökkenti fényvisszaverő tulajdonságait, míg a radiátoros reflektorokat vegyi anyaggal kezelik az oxidáció megakadályozása érdekében. A konyhai fólia radiátor mögé helyezése nem a leggazdaságosabb megoldás, mivel hatékonyságát egyes hatások idővel súlyosan korlátozzák. Azok a falak, ahol a Radflek a legnagyobb különbséget fogja tenni, az ingatlan azon területein van, ahol a hűtő a külső falon helyezkedik el. A belső falak nem hőszigetelő falak, és ezért nem fog hőt menteni azáltal, hogy reflektorokat helyez oda.

Az ingatlanok közti falaknak általában nincs is szükségük reflektorra, hacsak a szomszédok nem fűtik a házat, vagy ha ott senki sem él. Maga a radiátor típusa általában nem fontos, mivel a reflektorok szinte bármilyen radiátorral működni fognak, mindaddig, amíg van hely a reflektor beillesztéséhez a berendezés mögötte. A házi készítésű fólia reflektorok könnyedén ráncolódnak, gyűrődnek és oxidálódnak, elveszítve fényvisszaverő tulajdonságaikat. Ha az épületben 5 radiátor van a szabadon álló falakon, akkor évente körülbelül több ezer forint megtakarítást lehet elérni, azaz 2 éven belül megtérül az ára. Még egy jól szigetelt ingatlan esetén is évi több ezer forintot takaríthat meg egy év alatt, még többet 6-8 év alatt.