Hogyan növelhető a víznyomás az emeleti fürdőszobában?

Azok, akik emeletes házban laknak, ismerős lehet a probléma mi szerint a felső szinten található fürdőszoba használat mindig problémás. De mi most adunk pár tippet annak érdekében, hogy orvosoljuk ezt a problémát.

Nézzünk pár tippet:

A legtöbb esetben az szokta jelenteni a problémát, hogy a fő vezetékből túl messzinek bizonyul az emeleti szinten található fürdőszobához, így az ott található zuhanyzóban és mosdóban elveszik a nyomás. Ezt pedig azt vonja maga után, hogy nem tudjuk rendeltetés szerint használni. Sokszor a probléma forrása mögött az áll, hogy egyszerre túl sok, olyan berendezést használunk, melynek vízre van szüksége. Több módszert is ismerünk annak érdekében, hogy ezt a problémát orvosoljuk. Mégpedig az első az, hogy mikor az emeleti fürdőszobát szeretnénk használni, akkor figyeljünk oda arra, hogy a házban található többi helyiségben ne használják a vízvezetékeket, így ennek következtében elegendő nyomás tud jutni a kívánt helyre. Továbbá kapcsoljunk ki minden, olyan berendezést, amely csökkentheti a nyomást, mint pl. mosógép.

Víznyomás fokozó

Víznyomás fokozó

Az egyik legfontosabb dolog ilyen esetben, hogy ellenőrizzük a ház kapacitását, és azt hogy elegendő-e a házba jutó víznyomás. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem jut megfelelő mennyiségű víz az otthonunkban, akkor a fővezetéken található szabályozón lehet állítani. A szelepet az óramutató járásával megegyező irányba kell elcsavarnunk. Amennyiben még nem érte el a maximumot a vezetékek kapacitása, akkor növelhetünk rajta fokozatosan. Egyszerre sose növeljünk rajta, túl sokat, mert a vezetékek túlnyomás alá kerülhetnek. Majd ezt követően jöhet a többi praktika. Az egyik legegyszerűbb megoldásnak az bizonyul, mint amit már említettünk is, hogy zárjuk el azokat a berendezéseket, melyek vizet szívnak el a vezetékekből. Így jó eséllyel növelhetjük a nyomást a felső szinten található fürdőszobában.