– inkább bízzuk a profikra!

Ki ne hallott volna már olyan sajnálatos esetről, ahol egy gázrobbanás következtében többen életüket vesztették, vagy mindenük oda veszett, egy egész élet munkája? Sajnos, az ilyen típusú robbanások még most sem ritkák, annak ellenére, hogy az internet szinte feldolgozhatatlan mennyiségű információval rendelkezik a téma kapcsán.

Vagy talán pont ezért? Lehet, hogy egyre több, az önjelölt gázszerelő és éppen ez okozza a számtalan tragédiát. A helyzet az, hogy vannak, akik szinte mindent képesek megjavítani a házkörül, azonban legyünk reálisak: egy villanykörte kicserélése jelentősen kevesebb kockázattal jár, mint mondjuk bármi, ami a gázszereléshez köthető. Ennek a rendszernek a kialakítását és a karbantartását mindenképpen bízzuk rá inkább egy szakértőre és lehetőleg ezen a kategórián belül is olyan embert válasszunk, akinek többéves tapasztalata van ezen a téren.

A másik dolog, amiről nem szabad megfeledkeznünk, hogy míg a legtöbb probléma orvoslása nem égetően sürgető – például, ha a villannyal van valami gond, a világítás ideiglenesen megoldható gyertyával is- addig gázszivárgás esetén soha nem szabad várakoznunk, hiszen a baj magától nem múlik el, csak még rosszabb lesz, és ha nem vagyunk elég körültekintőek, annak akár végzetes következményei is lehetnek ránk és a szeretteinkre nézve!