Tönkre ment a gázkazán? Mit tehetünk?

Semmisem okozhatna nagyobb kellemetlenséget, mint amikor tél közepén tönkre megy a kazán. De sajnos számolnunk kell ilyen eshetőségekkel is.

Tippek ilyen esetekre?

Annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel kelljen szembe néznünk fűtési szezon alatt, érdemes gázszerelő által rendszeresen karbantartani a rendszert. Ugyanis, ha így járunk el, akkor sokkal kevesebb az esélye annak, hogy váratlanul ér bennünket egy hirtelen leállás. A kazánok ellenőrzését és karbantartását legjobb abban az időszakban végezni, amikor éppen nincsen szezon. Így, ha pár napos leállással is kell számolnunk, az sem fog megzavarni bennünket. Az effajta karbantartásokat célszerű mindig szakemberrel elvégeztetni, ugyanis saját kezűleg végzett karbantartás akár veszélyes is lehet. Ám sajnos hiába a nagy igyekezet, ha régi elhasznált kazánnal állunk szemben, ugyanis ezeknél számolnunk kell arra, hogy előbb utóbb bedobják a törölközőt. Amennyiben egy ilyen kellemetlenség pont a legnagyobb hidegekben történik, akkor mutatunk pár tippet melynek alkalmazásával sokkal elviselhetőbbé válhat ez a probléma, mielőtt még hívni kellene a gázszerelő Budapesten lévő szolgálatokat.

Először is, amely talán a legfontosabb, hogy a bent maradt meleget próbáljuk megőrizni. A legtöbb lakásban a legnagyobb mennyiségű meleg a rosszul szigetelő nyílászárók miatt veszik el. Tehát az egyik legfontosabb teendő, hogy ezt megakadályozzuk mégpedig úgy, hogy amennyire csak tudjuk szigeteljük el az ablakokat. Így kevesebb hő tud távozni az esetleges nyílásokon. Ezen felül jó opció lehet a melegvizes palack. Amikor már úgy érezzük, hogy kezdünk fázni, akkor elegendő csak 1- 2 palackba melegvizet engednünk és máris kész az ideiglenes kis kazán, amely szuperül fel tud melegíteni bennünket akár már pár perc alatt. Ha még a melegen kívül egy kis kényeztetésre is vágyunk, akkor készítsük el a kedvenc levesünket, majd fogyasszuk el forrón. Majd lassan a szerelő is megérkezik.